dissabte, 1 de novembre de 2008

Cerdenya: L´escapada


Bidiriscottai

Donçs sí hem aparcat el nen als avis, uns billets per 60 euros de Ryanair a l´Alguer , 90 euros de lloguer de cotxe per 3 dies , menjar i birres 100 euros més; dormir : tenda bivac Decarton. 3 dies és molt poc temps , realment com a mínim en fan falta 5; però és lo que hi havia. L´illa és MOLT més gran del que sembla i els desplaçaments són MOLT MËS LLARGS del que semblen, sobretot si agafes carreteretes turístiques. Pel poc que vem veure és més interessant la costa oriental, la que mira a Italia, l´altra és més planera l´interior igual. A nivell d´escalada és impresionant la de roca que hia ha sobretot al costat oriental. Nosaltres la vem cagar perqué tenint tant sols tres dies hauriem d´haver anat a cala Gonone i sectors del voltant, vem anar al sudest a unazona força interessant que és Domusnovas molts sectors, diversitat de vies i orientacions clima agradable.

Després vem anar a Isili zona interior , la calor pot ser dura de soportar. Menys zones ; interessant però res de l´altra món. i finalment vem anar al sector de Cala Gonone, molta roca , molta paret salvatge i secrors turístics a rebosar de trepas.


Domusnovas , hi ha una carretera per dins la cova

Aqui es veu la cova de Domusnovas , amb una carretera que l´atravessa amb sectors a la boca sud i a la boca nord. Al nord vies d´aspecte dur,dur,dur, bastants sectors, nosaltres vem anar al sud a un sector que s´havia de caminar 20 minutets , vem estar ben solets tot fent vies de 5- 6c, bona roca ben equipat.


Tot preparant-se per tibarUn 6c+ rabiós


Un break per agafar forces
La meri en un 6a+ força maco

Les parets d´IsiliA Isili una petita vall amb petites parets destaca la paret de la pedra filosofal una paret de forats molt guapa però per ser excel.lent li falten 5 mts d´alçada, les vies es fan curtes. Aixó sí als 6a ja tibes i al ser un sector antic les vies estant una mica sobades i les reunions no són l´hostia.


Menda en un 6a

La menda tibant dels foradetsAl migdia vem marxar d´Isili cap a cala Gonone per l´interior: NO HO RECOMANO a ningú , vem estar potser 4 hores de cotxe fent curves i més curves. és millot tornar enrera i anar a buscar l´autopista i fer tota la volta. Aixó sí el paisatge és bestial sobretot quan arribes a Jerzé i remuntas per la costa, per cert aqui hi ha uns sectors que han de ser molt i molt guapos hi a roca per tot arreu.


Contrast de roques i colors

A cala Gonone hi ha diferents sectors típics d´escalada costera, nosaltres vem escollir Bidirscottai, recorda una mica el Garraf. Vem ensopegar un dia de molta xafugor i era impossible escalar al sol. En aquests sectors la masificació està a l´ordre del dia, però sorprenement vem ser els primers en arrivar ( no ens havia passat mai!!) allà a les 10. Es nota que la gent està de relax o surt molt per les nits perque fins les 12 no va venir ningú.


Uff! quina calda....

Vem escalar a la típica placa de 5b-c que ni ha uns 6 tots molt guapos i que queda al´ombra perqué és dinas d´una cova. Vem veure fer un 6a que atravessa tota la cova per una vira que es veia molt interessant. Finalment una mica més a l´esquerra un desplomillo de forats boníssims i vem fer un 6b+.La meri aguantant la calor i tibant-li de primera!!

Donçs aixó és tot, la propera vegada vindrem amb la furgo per passar-hi unes vacances tot combinant Corcega i Serdenya perqué realment val la pena. A nivell de vies llargues hi ha molt potencial, constanment veus parets que t´aturen el cor!!! Hi tornarem.!!!!