dissabte, 1 de novembre del 2008

Cerdenya: L´escapada


Bidiriscottai

Donçs sí hem aparcat el nen als avis, uns billets per 60 euros de Ryanair a l´Alguer , 90 euros de lloguer de cotxe per 3 dies , menjar i birres 100 euros més; dormir : tenda bivac Decarton. 3 dies és molt poc temps , realment com a mínim en fan falta 5; però és lo que hi havia. L´illa és MOLT més gran del que sembla i els desplaçaments són MOLT MËS LLARGS del que semblen, sobretot si agafes carreteretes turístiques. Pel poc que vem veure és més interessant la costa oriental, la que mira a Italia, l´altra és més planera l´interior igual. A nivell d´escalada és impresionant la de roca que hia ha sobretot al costat oriental. Nosaltres la vem cagar perqué tenint tant sols tres dies hauriem d´haver anat a cala Gonone i sectors del voltant, vem anar al sudest a unazona força interessant que és Domusnovas molts sectors, diversitat de vies i orientacions clima agradable.

Després vem anar a Isili zona interior , la calor pot ser dura de soportar. Menys zones ; interessant però res de l´altra món. i finalment vem anar al sector de Cala Gonone, molta roca , molta paret salvatge i secrors turístics a rebosar de trepas.


Domusnovas , hi ha una carretera per dins la cova

Aqui es veu la cova de Domusnovas , amb una carretera que l´atravessa amb sectors a la boca sud i a la boca nord. Al nord vies d´aspecte dur,dur,dur, bastants sectors, nosaltres vem anar al sud a un sector que s´havia de caminar 20 minutets , vem estar ben solets tot fent vies de 5- 6c, bona roca ben equipat.


Tot preparant-se per tibar



Un 6c+ rabiós


Un break per agafar forces




La meri en un 6a+ força maco





Les parets d´Isili



A Isili una petita vall amb petites parets destaca la paret de la pedra filosofal una paret de forats molt guapa però per ser excel.lent li falten 5 mts d´alçada, les vies es fan curtes. Aixó sí als 6a ja tibes i al ser un sector antic les vies estant una mica sobades i les reunions no són l´hostia.


Menda en un 6a





La menda tibant dels foradets



Al migdia vem marxar d´Isili cap a cala Gonone per l´interior: NO HO RECOMANO a ningú , vem estar potser 4 hores de cotxe fent curves i més curves. és millot tornar enrera i anar a buscar l´autopista i fer tota la volta. Aixó sí el paisatge és bestial sobretot quan arribes a Jerzé i remuntas per la costa, per cert aqui hi ha uns sectors que han de ser molt i molt guapos hi a roca per tot arreu.


Contrast de roques i colors

A cala Gonone hi ha diferents sectors típics d´escalada costera, nosaltres vem escollir Bidirscottai, recorda una mica el Garraf. Vem ensopegar un dia de molta xafugor i era impossible escalar al sol. En aquests sectors la masificació està a l´ordre del dia, però sorprenement vem ser els primers en arrivar ( no ens havia passat mai!!) allà a les 10. Es nota que la gent està de relax o surt molt per les nits perque fins les 12 no va venir ningú.


Uff! quina calda....

Vem escalar a la típica placa de 5b-c que ni ha uns 6 tots molt guapos i que queda al´ombra perqué és dinas d´una cova. Vem veure fer un 6a que atravessa tota la cova per una vira que es veia molt interessant. Finalment una mica més a l´esquerra un desplomillo de forats boníssims i vem fer un 6b+.



La meri aguantant la calor i tibant-li de primera!!

Donçs aixó és tot, la propera vegada vindrem amb la furgo per passar-hi unes vacances tot combinant Corcega i Serdenya perqué realment val la pena. A nivell de vies llargues hi ha molt potencial, constanment veus parets que t´aturen el cor!!! Hi tornarem.!!!!












5 comentaris:

Anònim ha dit...

Cerdenya és guapissim, nosaltres varem estar-hi fa un any, durant quatre dies a Cala Gonone i varem disfrutar d'alló més. Val molt la pena!

Per cert, jo soc de Ribes tot i que visc a Girona. Si vols quedar algun dia per escalar per aqui dalt, ja saps... et deixo el meu mail: enginyer.teixidor (arroba) gmail.com

deivid´s ha dit...

Hola Jesús. Home sent de la comarca ja buscarem un dia per kdar , ara som de vacances però ja ens direm algu el mes que ve!!!
No et conec però tot fent cabòries que diria aquell, algu amb Batet tens a veure? enviem mail si vols.

Anònim ha dit...

Bones,

Si que tinc algo a veure amb Batet, de fet, sóc de Segura, la casa que hi ha sota la Lleixa.

No trobo el teu mail enlloc, passa-m'el i ens posem en contacte per mail!

vagi bé!

deivid´s ha dit...

d.codony@hotmail.com

Pekas ha dit...

Nano..nano... et torno a retrobar... :-)))

Cerdeña es un lujasso... vem estar un parell de cops i es per tornar-hi...

M'alegro de llegir-te de nou...

Una abraçada..